Maatregelen rondom het coronavirus

Maatregelen rondom het coronavirus

Beste Patiënten,

Graag willen wij u informeren over de huidige stand van zaken met betrekking tot het Corona virus.

Voor uw en onze gezondheid willen wij u vragen om niet naar de praktijk te komen zonder eerst telefonisch contact met ons op te nemen. 

 

Maatregelen in praktijk

Om onze patiënten veilige zorg te kunnen bieden hebben wij de volgende maatregelen genomen in de praktijk

  1. De assistente zal u aan de telefoon om meer informatie vragen dan voor de corona epidemie. Dit doet ze om een goede inschatting te kunnen maken van uw klachten. Ze zal u daarna telefonisch advies geven, met de huisarts overleggen of een afspraak op het spreekuur inplannen.
  2. De assistentes, POH en huisartsen waar u direct contact mee hebt zijn gekleed in een witte jas en hebben een mondkapje op. Dit doen ze om veilig te kunnen werken als er bijvoorbeeld bloed geprikt wordt of als u op het spreekuur komt.
  3. Als u een afspraak hebt op het spreekuur, maar tussendoor merkt dat u klachten hebt die kunnen duiden op Corona (koorts, benauwdheid, hoesten, ziek voelen) overleg dan telefonisch met de assistente wat verstandig is. Mocht de huisarts besluiten dat u toch op de praktijk gezien kan worden, dan plannen wij u in op de kamer die alleen voor Corona verdachte patiënten bedoeld is. Op deze manier kunt u wel onderzocht worden, maar is er geen risico op besmetting voor de andere patiënten en voor de praktijkmedewerkers.
  4. In de praktijk hebben we zitplaatsen in de wachtkamer en in de hal aangeduid zodat iedereen op veilige afstand van elkaar kan zitten. Ook is met groene voetstappen de weg naar de uitgang aangegeven zodat u zo min mogelijk andere patiënten passeert. De assistente aan de balie werkt achter een plexiglas scherm, en de plek waar het bloed geprikt wordt, of de oren uitgespoten hebben we ook verplaatst zodat u geen risico op besmetting loopt.
  5. Heeft u een Webapp account dan kunt u vanaf nu ook gebruik maken van E-consult service; wij proberen om binnen 2-3 werkdagen te reageren. Let op: E-consult is niet voor dringende of spoedeisende klachten, neem in dat geval direct contact op met de assistente via de spoedlijn.

De maatregelen gelden in ieder geval totdat we instructies krijgen van de overheid hoe we veilige zorg aan patiënten kunnen bieden.

 

Vragen over Corona

Ik heb misschien het nieuwe coronavirus. Wat nu?

 

Ik heb klachten en wil getest worden op Corona

Heeft of krijgt u klachten zoals koorts, hoesten, keelpijn en neusverkoudheid? Dan moet u door de GGD getest worden

Aanmelden kan via dit gratis landelijk telefoonnummer, bereikbaar 7 dagen per week van 08.00 uur tot 20.00 uur:   0800-1202 

 

Ik wil op vakantie in binnen of buitenland

 

Ik heb een Coronavrije verklaring nodig voor reizen naar het buitenland
Wilt u naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat het land van bestemming een verklaring vraagt met een negatief COVID-19 testresultaat.
Bij Ease TravelClinic kunt u, tegen betaling, terecht voor een test en coronavrije verklaring. Zij testen uitsluitend personen die niét onder het Nederlands testbeleid vallen en zónder gezondheidsklachten of symptomen van COVID-19. Bel voor een afspraak naar het Ease afsprakencentrum T 088-0049149.

 

Voor vragen over het Coronavirus kunt u ook terecht op onderstaande websites

www.rivm.nl

www.ggdzl.nl / tel: 0800-1351

www.thuisarts.nl

 

Of bellen naar de landelijke Corona informatielijn     0800 – 1351  of   +31 20 205 1351 (vanuit het buitenland)

 

 

Met vriendelijke groet,

Team Huisartsenpraktijk Kleine Steeg

PRAKTIJK.nl ZorgsitesCall Now Button
Translate »