WebApp / Patiëntenportaal

WebApp

Door in te loggen op de WebApp/het patiëntenportaal kunt u als patiënt meteen diverse zaken regelen met uw huisartsenpraktijk, zonder dat u aan de telefoon in de wacht hoeft te staan. Zo kunt u online herhaalmedicatie bestellen, bloed- en röntgenuitslagen inzien inclusief het bijbehorende doktersadvies en zelf een email-consult versturen aan uw huisarts. Hiermee voldoen we als praktijk ook aan de landelijke eis voor elektronische inzage in uw eigen medisch patiëntendossier.

De medische informatie is veilig doordat de applicatie van de WebApp/het patiëntenportaal ontwikkeld is naar de gangbare standaarden voor het verwerken van gevoelige informatie. Er wordt gebruik gemaakt van beveiligde netwerksystemen en aangepaste software.

De medische informatie is veilig doordat de applicatie van de WebApp/het patiëntenportaal ontwikkeld is naar de gangbare standaarden voor het verwerken van gevoelige informatie. Er wordt gebruik gemaakt van beveiligde netwerksystemen en aangepaste software.

In het patiëntportaal kunt u als patiënt een aantal zaken zelf regelen.

Vraag stellen / e-consult

Voor de meest voorkomende klachten of kleine niet urgente gezondheidsproblemen, is het mogelijk voor u om via het e-consult een vraag te stellen.

Medicijnen bestellen

Via de optie medicijnen bestellen, is het mogelijk om uw actieve chronische medicatie in te zien én te bestellen. Na verwerking van de aanvraag wordt het recept naar uw vaste apotheek gestuurd. Zo nodig zal uw huisarts het recept tijdens de verwerking aanpassen.

Mijn medisch dossier

   • Correspondentie
   • Uitslagen
   • Actieve chronische medicatie van de laatste zes maanden.

.
Uitslagen worden met een beoordeling van uw arts in Mijn medisch dossier getoond. Daardoor is het u als patiënt meestal niet nodig om hiervoor de praktijk te bellen of te bezoeken.

Hoe werkt de WebApp/het patiëntenportaal

Hieronder lees u welke stappen noodzakelijk zijn om een profiel aan te maken. Omwille van veiligheidseisen is het belangrijk dat iedere persoon een eigen mobiele nummer en een eigen e-mail adres heeft. Dergelijke informatie kan NIET voor meerdere profielen gebruikt worden.

Aanmaken door praktijk

Een Webapp account/het patiëntenportaal dient door uw huisartsenpraktijk aangemaakt te worden met behulp van uw persoonlijke gegevens. Om aan alle privacy wetgevingen te voldoen is het belangrijk dat alleen u uw medische gegevens kunt inzien.

Aanmelden

Voordat u de WebApp/het patiëntportaal kunt gebruiken dient u zich eenmalig bij de assistente te registeren. Dit kan telefonisch via 046-4571144.

Vereisten

   • Het email adres moet een persoonlijk email adres zijn dat alléén door u wordt gebruikt!
   • Het mobiele telefoonnummer moet een persoonlijk nummer zijn dat alléén door u wordt gebruikt.

Validatie

U ontvangt een email met daarin het verzoek om op een link te klikken. Hierna ontvangt u een bevestigingscode via de SMS op het door u opgegeven mobiele nummer. Op deze wijze verifieert het systeem of de gegevens correct zijn. Nadien kunt u uw eigen wachtwoord bepalen.

Inloggen

Met behulp van de zojuist verkregen gegevens (inlognaam en wachtwoord) kunt u nu inloggen via het patiëntenportaal. Ook nu krijgt u weer een SMS verificatie. Dit is een wettelijke verplichting daar we met medische gegevens werken.

Online afspraak maken

Herhaalrecepten

Inzage dossier en e-consult

Translate »
Call Now Button